Powered by Smartsupp

Sviatok všetkých žien MDŽ už tento piatok 8.3.

Počet zobrazení: 878

Medzinárodný deň žien, slávnostne pripadajúci na 8. marca, patrí medzi tie dni v roku, kedy sa všetky ženy môžu cítiť naozaj výnimočne.

Aby sme im tento deň ešte viac spríjemnili, muži ich môžu obdarovať krásnymi ovocnými kyticami a ďalšími lahodnými darčekmi z ovocia a čokolády, ktoré ich potešia a dodajú im energiu.

Kedy vznikol sviatok Medzinárodného dňa žien?

Medzinárodný deň žien, známy aj ako MDŽ, má hlboké korene a jeho vznik sa datuje do začiatku 20. storočia. V roku 1908 tisíce žien demonštrovali v New Yorku za rovnoprávnosť, lepšie pracovné podmienky a volebné právo. Tento hnutie sa postupne rozšírilo do rôznych častí sveta, až kým sa MDŽ nestal medzinárodným sviatkom v roku 1977. Dnes oslavujeme MDŽ v mene všetkých žien, ktoré bojovali a bojujú za svoje práva.

Prečo je Medzinárodný deň žien dôležitý?

Medzinárodný deň žien je viac než len príležitosťou na darčeky a oslavy. Je to deň, ktorý nám pripomína odvahu, vytrvalosť a úspechy žien vo všetkých oblastiach života. Je to čas na uctenie ich príspevku do spoločnosti a na zdôraznenie dôležitosti rovnoprávnosti. Všetky ženy si zaslúžia uznanie a rešpekt nielen v tento deň, ale po celý rok.

Prečo si ženy zaslúžia na tento deň darček?

Každá žena si zaslúži darček, pretože každá je jedinečná a neoceniteľná. Deň MDŽ je príležitosťou prejavovať lásku, vďaku a uznanie týmto výnimočným bytostiam. Darček môže byť symbolom vďačnosti za ich úsilie, lásku a prítomnosť v našich životoch. 

Pre tento blog neexistujú žiadne komentáre